Goodgame Empire

Goodgame Empire lanserades av speltillverkaren Goodgame Studios och är ett i raden av en handfull spel där titeln börjar med Goodgame. Företaget som startade, och har sin huvudsakliga verksamhet i Tyskland, har sedan uppstarten år 2009 lanserat åtta olika spel. Alla deras spel lanseras under denna titelform som innefattar företagsnamnet varav deras stora titlar är Goodgame Big Farm och Goodgame Gangster. Spelet är ett gratis spel online där det gäller att bygga upp ett medeltida slott. En stor del av spelet går ut på att strida mot såväl andra spelare som datorstyrda motståndare. Men andra funktioner som resurshantering och hantering av tid i spelet är viktiga.

Spelupplevelsen

Spelet ingår i det som kallas för MMO strategispel, vilket står för mega multiplayer online. Du kan möta väldigt många spelare online och inom spelet binder du allianser och startar krig mot dessa. Målet med spelet är att erövra de fyra kungadömena och sätta dem under ditt eget eller dina kamraters styre. Genom att införskaffa resurser som i spelet består av sten, trä och guld skapar du din armé och bygger ditt slott. Grafiken i spelet är bra och är av den lite mer tecknade stilen med glada färger vilket har sin charm. Musik och ljud är välanpassade till temat och känslan av medeltiden gör sig bekant.

Slutsats

Det kan ta ett tag innan du som spelare når upp till högre nivåer i spelet. Däremot har spelet länge spelats av många tyska spelare och Goodgame Studios har noterat spelet som deras mest framgångsrika titlar. Vidare har spelet även dominerat gratisspelandet sedan lanseringen och vi finner spelet på många sajter där spelare fortfarande ger sig an utmaningen. Gillar du strategi utöver hamrande och klickande på musen är detta spel något för dig. Tycker du om att smida dina planer och skapa allianser med andra? Varför inte prova dina förmågor och strategier genom att bygga din borg och krossa dina motståndare i Goodgame Empire?